تهیه پوشش مناسب برای سقف ساختمان خود از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ یک پوشش مناسب باید سبک و دربرابر زلزله مستحکم باشد، در برابر آتش سوزی مقاوم باشد و برای نصب آسان باشد. انواع مختلف ورق ایرانیت جزو بهترین و قدیمی ترین پوشش های مورد استفاده برای سقف ساختمان می باشد که می توانید با قیمت بسیار پایینی آن را تهیه کنید.

ایرانیت یک صفحه موج دار است که از موادی مانند سیمان، فلز و پلاستیک ساخته می شود. از ایرانیت به عنوان روکش سطوح مختلف در ساختمان ها استفاده می شود. در اینجا انواع ایرانیت و ویژگی آن ها را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید به راحتی نوع مناسب آن را برای ساختمان خود انتخاب کنید. البته امروزه ایرانیت ها به شکل صاف نیز تولید می شوند که با توجه به کاربرد می توانید ایرانیت صاف یا موج دار را تهیه کنید.

ایرانیت رولی

ایرانیت چیست؟

ایرانیت نوعی مواد ساختمانی است که از ترکیبی از سیمان، الیاف معدنی و پلیمر ها تشکیل شده است. ایرانیت ها ورقه های موج داری هستند که به عنوان پوشش سقف و یا دیوار در ساختمان های مسکونی و صنعتی، پارکینگ ها، سالن های ورزشی و…به کار می روند.

ایرانیت به دلیل مقاومتی که در برابر گرما و رطوبت دارد، یک حفاظ بسیار عالی در برابر باران است. در هنگام بارندگی، آب باران در یک جا جمع میشود و از بالا روی زمین می ریزد. به همین خاطر ایرانیت گزینه بسیار خوبی برای خانه ها و ساختمان هایی است که در مناطق مرطوب و باران خیز هستند مانند خطه شمال کشور.

نوع متریال استفاده شده در ساخت ایرانیت بستگی به مواردی مانند نوع کاربرد ساختمان و فضا، شرایط آب و هوایی منطقه مورد نظر، نمای ظاهری و زیبایی دارد.

چرا از ایرانیت استفاده کنیم؟

از برترین مزیت های صفحه های ایرانیت، نصب آسان آن است. ایرانیت بر روی هر نوع سطحی قابل نصب است. و نصب صفحات آن در مقایسه با قیرگونی یا ازوگام بسیار آسان تر و ارزان تر است. علاوه بر این ها ایرانیت در شرایط آب و هوایی مختلف بسیار مقاوم است. و موجب ایجاد واکنش شیمیایی میان خود و سطحی که روی آن نصب شده است نمی شود. در کنار همه این ها وزن آن نیز سبک است. در بسیاری از موارد نیز از انواع ایرانیت برای زیبا سازی ساختمان و جلوه بخشیدن به آن استفاده می کنند.

انواع مدل های ایرانیت:

ایرانیت را می توانیم بر اساس ابعاد گوناگونی مانند مواد به کار رفته در ساخت ، شکل آن و روکش دار بودن و یا نبودن آن دسته بندی کنیم. انواع ایرانیت به طور کلی معمولا از ترکیبی از الیاف، سیمان و فایبر گلس تولید می شود. ما در این جا ایرانیت ها را با توجه مواد و متریال سازنده آن ها به سه دسته سیمانی،فلزی و پلاستیکی تقسیم کرده ایم که ویژگی های آنان به صورت زیر است.

  1.  ایرانیت پنکوسیم (سیمانی):

پنکوسیم از ترکیب سیمان و پنبه ساخته می شود. این متریال برخلاف فایبر گلاس غیرقابل انعطاف است؛ آب در آن نشست نمی کند و رطوبت پس نمی دهد. این نوع ایرانیت به دلیل مقاومت مکانیکی که دارد، در برابر آتش، رطوبت و خوردگی و باران مقاوم است. عایق حرارتی و صوتی می باشد و از اشعه فرا بنفش محافظت می کند.

ایرانیت پنکوسیم دو حالت دارد. به ایرانیت های پنکوسیم صاف با ضخامت زیاد اترنیت و به ایرانیت های پنکوسیم که لوله ای شکل هستند آذریت گفته می شود. انواع این ایرانیت معمولا به صورت ورق های بزرگ در اندازه های مشخص تولید می شود.

ایرانیت ورقی

پنکوسیم معمولا در زمینه پوشش سقف ها و دیوار ها کاربرد دارد و از آن برای ساخت دیوار های بیرونی و داخلی، سرپوش ها، پانل های ایزولاسیون و زیرساز های ساختمانی استفاده می شود.

  1. ایرانیت فلزی (ورق گالوانیزه):

ایرانیت فلزی از ترکیب فلز های مختلف ،که معمولا فولاد است، و یک لایه پوشش مخافظ تشکیل می شود. با استفاده از گالوانیزاسیون فولاد یا آهن را درون مواد مذاب فلز روی می اندازند و برای استفاده آماده می کنند. گالوانیزاسیون باعث می شود فلز مقاومت بالایی داشته باشد و در برابر زنگ زدن مستحکم شود. انواع ایرانیت گالوانیزه دارای رنگ های مختلف از جمله آبی، قرمز، نارنجی و قهوه ای است.

این نوع ایرانیت به دلیل فلزی بودن، در برابر آتش و حرارت و خوردگی و زنگ زدگی مقاوم است. مقاومت مکانیکی این ایرانیت خوب است و طول عمر بالایی دارد. در برخی اوقات از ایرانیت فلزی به عنوان جایگزین برای ایرانیت سیمانی استفاده می شود.

با توجه به ویژگی های مثبت آن، ایرانیت فلزی ممکن است. در انواعی از سازه های ساختمانی مورد استفاده قرار گیرند. برخی از این کاربرد ها عبارتند از:

سقف ها: از ورق های انواع ایرانیت برای حفظ استحکام سقف و افزایش مقاومت آن در برابر عوامل مختلف آب و هوایی مانند باران و رطوبت استفاده می شود.

دیوار ها و نما ها: با استفاده از ایرانیت فلزی در بخش های دیواری و نماهای ساختمانی، مقاومت و دوام آن ها افزایش پیدا می کند.

محافظت از سازه ها: با استفاده از انواع ایرانیت فلزی به عنوان یک لایه محافط برای سازه ای بتنی یا فلزی، میزان خوردگی و زنگ زدگی آن ها کاهش پیدا می کند و عمر آنان افزایش می یابد.

3. ایرانیت فایبرگلس (پلاستیکی):

ایرانیت فایبرگلاس یک نوع مواد ساختمانی است که از ترکیبی از فیبرگلاس و رزین ساخته می شود. این ماده موجب می شود که محصول سبک تر، مقاوم تر و پایدار تر باشد. درواقع جنس این ایرانیت الیاف شیشه ای به همراه پلیمر است و برای نصب آن پروفیل نگه دارنده و شاسی کشی لازم است.

انواع صفحات ایرانیت فایبرگلس در دو نوع صاف و موج دار استفاده می شوند. این ایرانیت به دلیل ویژگی های فیزیکی و مکانیکی منحصر به فرد خود. مقاومت بالایی در برابر آب، رطوبت، حرارت، سایش و تغییرات زیست محیطی دارد. و به همین خاطر به طور عمده در پروژه های ساختمانی صنعتی و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد.ایرانیت فایبرگلس معمولا برای ساخت دیوار های خارجی و داخلی، سقف ها بارو ها و سایر عناصر ساختمانی استفاده می شود. به خاطر اینکه ایرانیت فایبرگلس عایق برودت و حرارت است. بسیاری از گلخانه ها و فضا های نگهداری از گیاهان با استفاده از همین ایرانیت ساخته شده است.

ایرانیت ساده

از دیگر خصوصیات ایرانیت فایبرگلس می توان به وزن سبک آن، ارزان بودنش نسبت به سایر پوشش ها. نصب ساده و سریع آن و همینطور استحکام بالای آن اشاره کرد. ایرانیت های فایبر گلاس در دو نوع سبک و سنگین تولید می شوند. ایرانیت های سبک هر متر مربع ۳۵۰ گرم و نوع سنگین آن ۴۵۰ گرم به ازای هر متر مربع می باشد. همچنینی می توانید ایرانیت فایبر گلاس را هم به صورت صاف و هم به شکل موج دار سفارش دهید. از مزایای ایرانیت های فایبر گلاس می توان تنوع رنگی و

سخن پایانی

و در نهایت همانطور که در این مقاله مطالعه کردید. هنگام انتخاب پوشش و ایرانیت مناسب برای سازه خود با تنوع زیادی مواجه خواهید شد. اما با در نظر گرفتن خصوصیات و ویژگی های متعدد این ایرانیت ها که در این مقاله ذکر شده. می توانید پوششی مناسب و شکیل برای ساختمان خود انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

درباره این مقاله :
انواع ایرانیت چیست و کاربرد آن
تاریخ بروز رسانی مقاله :
جدید ترین مقالات ایران کابر :
پشتیبانی و مشاوره آنلاین
مکالمه را شروع کنید
سلام وقت شما بخیر! برای چت در WhatsApp پشتیبان مورد نظر خود را انتخاب کنید.